Yerli ürün üretimin hızlanması sonucu olarak güvenlik güçleri de yerli araç motorlarını kullanmaya başlayacak. Türkiye’nin ilk yerli dizel motor üreticisi olan TÜMOSAN motor ve güç aktarma organlarıyla (şanzıman) güvenlik güçlerine hizmet verecek.
Zırhlı modeli olan 4X4, 6X6 ve 8X8 çekişli araçların güç kaynağı olacak motor ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor. 17’inci “MÜSİAD EXPO” ile eş zamanlı gerçekleştirilen “High Tech Port By MÜSİAD” fuarında “TÜMOSAN” yerli motor, transmisyon ve güç aktarma organları konusunda yapmış oldukları çalışmaların geldiği son noktayı göstermiş oldu.
Proje Yönetim Müdürü Vekili “Volkan Gün” yapmış olduğu açıklamada, taktik tekerlekli zırhlı araç “Pusat” için geliştirilen motor, transmisyon, transfer kutusu, diferansiyel ve tekerlek göbeklerini tanıttıklarını söyledi.
Aynı zamanda “Volkan Gün” şunlarıda ekledi; “Türk mühendislerinin ve yerli tedarikçilerimizin, üreticilerimizin gelmiş olduğu noktayı sergiliyoruz. Şunu vurgulamak istiyoruz: Türkiye’de motor, transmisyon, aktarım organları yapılabiliyor.
Yani herhangi bir kısıtlama ya da hiçbir ülkeden kritik bir komponent (parça) tedarik etmeden kara platformlarında kendi ihtiyacımızı karşılayabilecek seviyede olduğumuzu göstermek istedik” dedi.
Bu sözleri neticesinde, araçların güç kaynaklarını üretirken dışa bağımlılığın ciddi bir şekilde ortadan kalkacağını da dile getiren “Volkan Gün” detaylı olarak tasarımların tamamlandığını ve projenin 8-10 yılı bulabilecek bir proje olmadığını, daha yakın bir zamanda hayata geçebilecek olduğunun ipuçlarını da vermiş oldu.
Bir Cevap Yazın